AERONAUTICAL ENGINEER SALARY IN INDIA

AERONAUTICAL ENGINEER SALARY IN INDIA 
 

AERONAUTICAL ENGINEERING JOBS IN INDIA

AERONAUTICAL ENGINEERING JOBS IN INDIA

AFCAT EXAM PREPARATION

HOW TO PREPARE FOR AFCAT EXAM

AFCAT SYLLABUS

AIR FORCE COMMON ADMISSION TEST (AFCAT)

Life at Indian Air Force

Life at Indian Air Force


IPL - 7 2014 Details


IPL-7 (2014) DETAILS

आगामी प्रतियोगिता परीक्षाएं 2014

Country And Their President And Prime Minister

Country And Their President And Prime Minister

Exam Preparation Tips for AIEEE


Preparing for AIEEE is a challenge unto itself.

IBPS Clerk exam

IBPS Clerk exam

World Important Gk

****** World GK Questions That You Should
Know ********
********* Longest in the World
*****************
Longest river : Nile (Egypt)
Longest road : Pan American Highway
Longest dam : Hirakud (Orissa)(INDIA)
Longest mountain range : Andes(South America)
Longest railway tunnel : Seikan Rail Tunnel
(Japan)
Longest railway line : Siberian Railway (Russia)
Longest ship canal : Suez Canal
Longest estuary : Obituary (Russia)
Longest road tunnel : St. Gothard Road Tunnel
(Switzerland)
Longest bridge : Second Lake Pontchartrain
Causeway
Longest fresh water lake : Lake Tanganyika
Longest epic : Mahabharatha
Longest wall : Great Wall of China Anne
Longest non-stop train : Flying Scotsman
Longest drought : Atacama Desert (North Chile)
Longest snake : Python
Longest dictionary : Oxford English Dictionary
Longest Airport : Dallas (USA)
Longest Railway Bridge : Lower Zambezi (Africa)
Longest Thoroughfare : Broadway (New York)
Longest shipping Canal : Baltic White Sea Canal
Longest Beach : Rio de Janeiro (Brazil)
Longest Corridor : Rameswaram Temple (India)

important Gk For Exam

*******सामान्य ज्ञान
प्रश्नावली*******
1.भारत वर्ष में दूरभाष की शुरूआत
किस वर्ष हुई?
ANS- 1951
2.भारत मे सबसे सुन्दर इमारत का नाम
क्या है?
ANS-ताजमहल
3.बर्ष का सबसे छोटा दिन कौन
सा है?
ANS-22 दिसम्बर
3.अशोक चक्र मे
कितनी तिलिया होतीहै?
ANS-24 तीलियाँ
4.भारत मे टेलिफोन कब लगा?
ANS-1888 ई॰
5.भारत मे पहली बोलती फिल्म कौन
सी है
ANS-आलमआरा
6.भारत मे सबसे पहली फिल्म कोन
सी बनी?
ANS-राजा हरिश्चन्द्र
7.राजीव गाधी के पिता का नाम?
ANS-फिरोज गाधी
8.रावण के पिता का नाम क्या है?
ANS-विश्रवा
9.भारत मे कितने राज्य है?
ANS-28 राज्य
10.विश्व मे कितनी भाषाए
बोली जाती है?
ANS-2,792 भाषाये
11.बर्ष का सबसे बडा दिन?
ANS-21 जून
12.वह कोन सा देश है जिसके चार
नामहै?
ANS-भारत हिन्दुस्तान आर्यावर्त
इण्डिया
13.विश्व का वह कौन सा देश है
जहा सिनेमाघर
नही है?
ANS-भूटान
14.विश्व का सबसे गरीब देश कोन
सा है?
ANS-भूटान
.
कृपया इस पोस्ट को ज़्यादा से
ज़्यादा शेयर करें ।।

This Loading Effect is Powered ByGk Darshan